Arbetsdag 18 oktober

Den 18 oktober är det åter dags för arbetsdag med vägföreningen här i Näs-Galteröområdet. Som vanligt både vill och förväntar vi oss att ni som medlemmar ställer upp och hjälper till att hålla våra kostnader nere. Dessutom är det faktiskt himla trevligt att träffas, prata och jobba tillsammans med sina grannar!

RENSA SLY

Det börjar bli ordentligt buskigt på sina håll längs våra vägar. Därför är det åter dags att rensa sly. Det handlar dels om att sopbilen och andra lastbilar ska kunna passera utan att köra in i nedhängande grenar och dels om att förbättra sikten längs våra vägar. Speciellt viktigt är detta nu när vintermörkret sänker sig.

RENSA DIKEN

Precis som många gånger förr är det diken som står högst på agendan. Ju fler som köra med trimrar, grensaxar och andra redskap desto bättre. Förra året var det lite tunt på den fronten.För att underlätta både din och vår planering lägger vi ut en karta över dagvattensystemet. Kolla därför gärna upp ”ditt” dike och rensa vid behov.

TIDER OCH ANNAT PRAKTISKT

På grund av coronahotet avslutar vi inte med någon gemensam korvgrillning, men vi samlas ändå vid Söskärs badplatsparkering för att fördela arbetsuppgifter. Vi börjar kl 10.00 och beräknas vara klara till kl 13.00.Är du bortrest, har planerat kalas eller bestämt dig för att byta till vinterdäck just denna dag? Inga problem? Hör av dig till styrelsen, så fixar vi en arbetsuppgift som du kan utföra vid ett annat tillfälle.
Väl mött!/Styrelsen

  • Gult=Öppet diken
  • Blått = Täckt dike / rör
  • Rött= Dike / rör som inte går att hitta.
  • Röd droppe = Brunn av något slag alternativt fördröjningsmagasin